• Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
Javascript Slideshows by WOWSlider.com v4.8
Stomatološka ordinacija za savremenu i estetsku stomatologiju
Protetika
TOTALNE AKRILATNE PROTEZE izradjuju se u slučajevima potpune bezubosti pacijenta i drže se u ustima, mehanizmom stvaranja vakuma izmedju sluzokože viličnog grebena i protezne ploče. Vreme izrade je oko 7 dana.

PARCIJALNE AKRILATNE PROTEZE izradjuju se kod delimične krezubosti pacijenta i imaju mehanizam kačenja žičanim kukicama za preostale zube u vilici. Vreme izrade je do 5 dana.

SKELETIRANE (WIZIL) PROTEZE se izradjuju najčešće u kombinaciji sa fiksnim protetskim radovima kao što su metalokeramički mostovi ili solo krunice. Mehanizam veze sa ostalim zubima je putem livenih metalnih kukica ili putem atečmena (veznih elemenata) koji zadovoljavaju estetsku komponentu jer nisu vidljivi u zoni osmeha kao livene kukice. Prednost ovih proteza u odnosu na akrilatne proteze je što su čvršće, kvalitetnije za okolna tkiva i oslanjaju se na manju površinu, te su stoga mnogo komfornije za nošenje.

BELE (VIRONIT) PROTEZE je podvrsta skeletiranih proteza koje imaju istu primenu, a prednost im je estetska komponenta tzv. bele kukice koje su nevidljive u zoni osmeha.

METALOKERAMIČKE KRUNE I MOSTOVI se izradjuju na bazi otiska brušenih zubnih tkiva, i vreme izrade im je do 5 dana. Fiksiraju se za brušene zube cementnim materijalom i trajnost im je u proseku 7 godina

BEZMETALNE KRUNE I MOSTOVI u svom sastavu nemaju metalnu osnovu, već se izradjuju od čiste alumino ili cirkonijum keramike. Fiksiraju se za izbrušene zube kompozitnim cementima.

KERAMIČKE FASETE (LJUSPICE) njihovom izradom se postiže tzv.”Holivudski osmeh”,i zahtevaju brušenje prednje površine zuba u debljini oko 0,5mm , na koju se kasnije lepe kompozitnim cementima. Imaju primenu kao i kompozitne fasete, a to je da promene oblik, boju ili blago koriguju položaj zuba u zoni osmeha.

POGODNOSTI
Pišite nam putem elektronske pošte:
E-mail: maja_malovic@yahoo.com

Protetika

All rights reserved © 2014 Stomatološka ordinacija Malović - Kosanović

Pridružite nam se