• Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
  • Cream bar
Javascript Slideshows by WOWSlider.com v4.8
Stomatološka ordinacija za savremenu i estetsku stomatologiju
Estetska i rekonstruktivna
ESTETSKI ISPUNI (BELE PLOMBE) imaju prednost u savremenoj stomatologiji u odnosu na amalgamske (crne) plombe koji zbog svoje loše estetike i toksičnog efekta žive u njihovom sastavu, polako odlaze u zaborav. Bele kompozitne plombe imaju primenu u : korekciji karioznih defekata zuba uz kompletnu rekonstrukciju zubne krunice u istoj nijansi boje zuba, rešavaju problem nekarioznih defekta tzv. erozija u vratu zuba , poboljšavaju estetiku Vašeg osmeha zamenom sa amalgamskim plombama.

KOMPOZITNE FASETE (LJUSPICE) izradjuju se na prednjim zubima u zoni osmeha od kompozitnih materijala i to u tankom sloju od 0,5 – 1mm. Njihova prednost je što ne zahtevaju brušenje zubne površine (kao keramičke fasete) i izradjuju se u jednoj seansi. Fasetama se može promeniti oblik, boja, veličina i male korekcije u položaju blago rotiranih zuba, kao i korekcija dijasteme kod ramaknutih zuba.

KERAMIČKE FASETE (LJUSPICE) najčešće zahtevaju brušenje prednje zubne površine u tankom sloju, a imaju primenu kao i kompozitne fasete. Njihova izrada zahteva bar 2 posete stomatologu i cena im nije ekonomična kao što je to slučaj kod kompozitnih faseta.

IZBELJIVANJE ZUBA vrši se visoko koncentrovanim gelovima na bazi karbamid-peroksida uz primenu led lampi koje ubrzavaju sam proces. Jednom seansom izbeljivanja se postiže 2-4 nijanse belji zubi, sa mogućnošću ponavljanja tretmana do postizanja željenog rezultata. Avitalni ( lečeni zubi – bez živca) zahtevaju izbeljivanje i sa unutrašnje i sa spoljne strane zuba, a tertman se ponavlja do izjednačavanja boje sa ostalim zubima.

NAKIT ZA ZUBE (CIRKON) ne zahteva preparaciju zuba za postavku i direktno se lepi na površinu zuba. Po potrebi se može ukloniti bez oštećenja zubne gledji i trajnost mu je od 6 meseci do 1 godine.

KOMPOZITNA NADOGRADNJA u kombinaciji sa kompozitnom krunicom mogu rešiti problem preloma krunice zuba u jednom danu. Ovo je privremeno estetsko rešenje za pacijente koji imaju neodložan put ili važan dogadjaj. Kao trajno rešenje kasnije se na bazi kompozitne nadogradnje izradjuje metalo-keramička ili bezmetalna krunica zavisno od želje pacijenta.

POGODNOSTI
Pišite nam putem elektronske pošte:
E-mail: maja_malovic@yahoo.com

estetska stomatologija

All rights reserved © 2014 Stomatološka ordinacija Malović - Kosanović

Pridružite nam se